Moje ligi

Mistrzostwa

Кой ще спечели Копа Америка?

12.09.23
Кой ще спечели Копа Америка?
3371

Бразилия ще бъде домакин на 46-тото издание на Копа Америка. Най-старото международно футболно състезание ще създаде страхотна атмосфера на цял един континент, когато стартира на 14 юни.

Много от най-добрите играчи в света ще се включат в турнира и с помощта на енергичността на отдадените фенове, предстои състезание изпълнено със страхотни мачове.

Домакините са фаворити за спечелването, а Аржентина е много близо до тях. Нека разгледаме някои от отборите, които са фаворити за спечелване на Копа Америка.

Бразилия

Натискът върху Бразилия излизайки, в който е да е турнир, е много голям. Феновете притихват винаги, когато Селесао се появи на терена.

Бразилският национален отбор не е печелил нито един трофей от 2007 насам, което води до допълнителна отговорност и значение относно домакинството на турнира.

Звездата Неймар няма да се включи в турнира заради контузия на глезена и поради тази причина Бразилия ще разчита на Филипе Коутиньо, Ричарлисон и Габриел Жезус за попадения във вратата на противника.

Домакините са фаворитите за спечелване на Копа Америка и трябва да направят всичко възможно, както и да се възползват максимално от домакинското си предимство. Най-вече не трябва да позволяват то да се обърне срещу тях.

Аржентина

Аржентина достигна до финалите на предишните две издания на Копа Америка и двата пъти преживя много болезнени загуби с дузпи от Чили.

Тимът на Аржентина е един от най-силните в първенството и в лицето на Лионел Меси, те разполагат с най-добрия играч за всички времена. Всички погледи ще бъдат върху Меси, който носи надеждите на своята нация на раменете си.

Гаучосите са вторият най-успешен отбор в историята на Копа Америка, единствено Уругвай е печелил турнира повече пъти.

Последната титла на Аржентина е от далечната 1993, и поради тази причина и феновете, и играчите са зажаднели за победата.

Уругвай

Уругвай е печелил Копа Америка цели 15 пъти и това го прави най-успешната държава в историята на турнира.

Урусите са изключително постоянни в представянето си на най-големия турнир в Южна Америка и отборът, с който ще се включат в таз годишното състезание, отново предполага добро представяне.

Уругвай има идеалната комбинация от опитност и младост в отбора си. Диего Годин, Единсон Кавани и Луис Суарес са част от най-високите нива на футбола от повече от десетилетие и въпреки това, продължават да са в топ форма.

Включването на Родриго Бентанкур и Лукас Торейра тази година, придава други измерения на уругвайския отбор, правейки Урусите отбор, с който другите ще трябва да се съобразяват.

Чили

Чили спечели Копа Америка през 2015 и 2016, но застаряващият им отбор предполага, че ще им бъде трудно да спечелят трета поредна титла.

Звездата Алексис Санчес преживя лош сезон в Манчестър Юнайтед и изглежда, че вече е далеч от най-добрата си форма.

Фактът, че Чили успя да спечели турнира два последователни пъти, не означава, че не може да ги изключим този път.

Докато е трудно да видим Чили отново на върха, техния усилен труд и борбеност, ги прави отбор, от който опонентите трябва да се страхуват.

Колумбия

Колумбия спечели Копа Америка като домакин през 2001, но от този момент представянето им не е впечатляващо. Най-доброто им класиране след спечелването на титлата, е трето място през 2016 година.

„Златното поколение“ на Колумбия се представя доста под възможностите си и по всяка вероятност това ще бъде последната Копа Америка за доста от ключовите играчи.

С Карлос Бака, Радамел Фалкао и Хуан Куадрадо, които вече са над 30-годишна възраст, това вероятно ще бъде последната възможност на Колумбия за известно време да спечели трофея.

Wyróżnione mecz


Copa America Group A
Klasyfikacja PKT M Z R P +/-
1
Argentina 10 4 3 1 0 5
2
Uruguay 7 4 2 1 1 2
3
Paraguay 6 4 2 0 2 2
4
Chile 5 4 1 2 1 -1
5
Bolivia 0 4 0 0 4 -8
Copa America Group B
Klasyfikacja PKT M Z R P +/-
1
Brazil 10 4 3 1 0 8
2
Peru 7 4 2 1 1 -2
3
Colombia 4 4 1 1 2 -1
4
Ecuador 3 4 0 3 1 -1
5
Venezuela 2 4 0 2 2 -4