Moje ligi

Mistrzostwa

Манчестър Сити и Лестър Сити се изправят един срещу друг в Къмюнити Шийлд

Leicester City vs Manchester City - 07/08/2021

Манчестър Сити и Лестър Сити се изправят един срещу друг в Къмюнити Шийлд
9218

Сезон 2021/22 на Премиър лийг стартира скоро и тази събота Манчестър Сити се сблъсква с Лестър Сити за трофея на ФА Къмюнити Шийлд.

Това е традиционният двубой, който предшества старта на Висшата лига и той ще се състои на стадион „Уембли“, където шампиона на първенството се изправя срещу победителя във ФА Къп.

Гражданите са участвали в 5 от предходните 10 съревнования от Къмюнити Шийлд и определено знаят какво да очакват от предстоящия сблъсък.

Те са изиграли 3 приятелски срещи до този момент, като са спечелили всяка една от тях.

Манчестър Сити надделя над Престън с 2-0, Барнзли с 4-0 и Блякпул с 4-1. Определено мачът срещу Лисиците ще е по-труден, но здравословното състояние на футболистите е по-важно от успехите в подготвителната кампания.

Това ще бъде третото участие на Небесносините в изминалите 4 издания на ФА Къмюнити Шийлд и те са спечелили последните си 2 двубоя от надпреварата.

Въпреки всичко, трябва да отбележим, че най-скорошното съревнование от купата беше срещу Ливърпул и то завърши 1-1 в редовното време. Победителят трябваше да бъде решен след изпълнение на дузпи.

Грандът от Манчестър е опазил вратата си от попадения само веднъж в последните си 8 мача от Къмюнити Шийлд, което означава, че тимът не залага на особено солидно представяне в защита в надпреварата.

Лестър Сити има доста натоварен график това лято и трябва да изиграе още един приятелски сблъсък срещу Виляреал преди срещата в събота.

Лисиците ще се надяват да надиграят Сити, тъй като към момента те все още не са записали победа в почивката преди началото на сезона.

Лестър завърши наравно срещу Бъртън Албион и КПР и беше надигран от Уикъмб с 1-0.

От друга страна, Брендън Роджърс не е обезпокоен от представянето на отбора си през този период. За сметка на това, доброто състоянието на футболистите преди предстоящия мач и началото на Премиър лийг са основния приоритет на мениджъра.

Лисиците участваха в ФА Къмюнити Шийлд през 2016 година след като спечелиха титлата във Висшата лига, но бяха надиграни от Манчестър Юнайтед с 2-1.

Гражданите ще играят без Фил Фодън, Рахим Стърлинг, Джоун Стоунс, Едерсон, Габриел Жезус и Кайл Уокър поради заетостта им в националните двубои. Въпреки всичко, Рияд Марез, Илкай Гюндоган и Рубен Диас може да вземе участие.

По-голямата част от състава на Лестър Сити се завърна на тренировки, включително и белгийския полузащитник Юри Тилеманс. Патсън Дака може да стартира в атака след като беше привлечен от Ред Бул Залцбург за 23 млн. паунда.

Имайки предвид статистиката, двубоят в събота най-вероятно ще бъде доста оспорван и се очаква и двата тима да се разпишат.

Три от предходните 4 двубоя от Къмюнити Шийлд са завършили 1-1 и няма да е изненада ако и предстоящия двубой приключи с този резултат.

Gospodarze - Goście
Prawdop. w %
1X2
Prog
Prognoza wyniku
Liczba goli
Pogodzie
Odds
Wynik
Odds
na żywo
CS
323433
X
1 - 1
1.50
17°
3.70
3.90 3.70 1.96 1 -1 1
FT
1 - 0(0 - 0)
-
- - -

Wyróżnione mecz


Porada dnia


Video Highlight