Мои лиги

Футбол

Все чемпионаты

Международный

Бразилия запази хладнокръвие при триумфа си в Копа Америка

Бразилия запази хладнокръвие при триумфа си в Копа Америка
2850

Бразилия спечели Копа Америка в неделя вечер, като постигна победа с 3-1 над Перу на стадион „Маракана“.

Въпреки това, този резултат не бе постигнат толкова лесно, колкото се очакваше, като отборът на Бразилия на моменти изглеждаше неуверен след като нападателят на Манчестър Сити Габриел Жезус бе изгонен във второто полувреме.

За известно време през втората половина от срещата, отборът на Тите изглежда едва се придържаше към преднината си преди появата на Ришарлисон на терена.

Задачата на младия футболист бе да задържи топката и той се справи отлично с нея, като тимът на Перу почти не успя да излезе от своята половина на игрището през последните 15 минути от мача. Бившата звезда на Флуминензе успя да затвърди победата на тима си с късно попадение от дузпа след намесата на ВАР.

Всъщност, Бразилия имаше затруднения с това да постигне победата. По-скоро смелостта на тима му помогна да сложи край на 12-годишното очакване да спечели турнира, отколкото неговите умения.

Перу бе упорит опонент, точно какъвто бе срещу отбори като Уругвай и Чили по-рано в състезанието. Беше ясно, че тимът няма да се даде лесно и видяхме един интересен двубой.

Мениджърът Рикардо Гарека опита да направи подобни смени на тези, на които разчиташе в мачовете си напоследък във второто полувреме, за да върне тима си в играта при резултат 2-1. Въпреки това, тези промени не донесоха никакви положителни резултати, като Тите надхитри аржентинеца.

Играчите от отбора на Бразилия невинаги се справяха добре в Копа Америка 2019. Въпреки това, тимът показа някои много добри представяния на играчи като Жезус, Роберто Фирмино и разбира се, Филипе Коутиньо по време на съревнованието.

Трудно е да критикуваме домакините, имайки предвид, че те загубиха своя талисман и суперзвезда Неймар точно преди турнира.

Отборът все пак бе фаворит в турнира, дори при липсата на звездата на ПСЖ. Въпреки това, за разлика от представянето си в турнира в последните 12 години, Бразилия запази хладнокръвие и спечели трофея.

Выбранные матч


Копа Америка Group A
OVERALL TABLE О И В Н П +/-
1
Аргентина 10 4 3 1 0 5
2
Уругвай 7 4 2 1 1 2
3
Парагвай 6 4 2 0 2 2
4
Чили 5 4 1 2 1 -1
5
Боливия 0 4 0 0 4 -8
Копа Америка Group B
OVERALL TABLE О И В Н П +/-
1
Бразилия 10 4 3 1 0 8
2
Перу 7 4 2 1 1 -2
3
Колумбия 4 4 1 1 2 -1
4
Эквадор 3 4 0 3 1 -1
5
Венесуэла 2 4 0 2 2 -4

Прогноз на день