Język English (United Kingdom) Deutsch (Deutschland) Español(España) italiano (Italia) français (France) Русский (Россия) ελληνικά (Ελλάδα) Български (България) Român (România) Polski (Polska)

  Piłka nożna jest matematyką

  Close[X]
   

  Системи за залагане

  Най-интересните системи за залагане на футболни срещи. Различни видове математически системи и стратегии за залагане.


  thumb_4394

  Rangers to continue unbeaten run against Dundee

  Rangers to continue unbeaten run against Dundee

  thumb_126

  Системата на Лабучер

  Системата „Лабучер“ се използва предимно при игра на рулетка на залози с възвръщаемост 2/1 (черно/червено,четно/нечетно, и т.н). Естествено системата може да бъде използвана и за футболни прогнози, ако залагаме на коефициент равен на 2.00.

  Първо трябва да определим банката, с която разполагаме и точно каква печалба искаме да реализираме след определен брой залози. След това, записваме поредица от положителни числа(поредица на Лабучер), чиито общ сбор е равен на сумата, която искаме да се опитаме да спечелим. Поредицата е с произволен брой числа, например 1,2,3,4 или 1,3,4,5,6,7,8.

  thumb_125

  Системата на Фибоначи

  Системата за залагане на Фибоначи е една от системите, които са кръстени на математика откривател на зависимостта – Леонардо Фибоначи.

  Леонардо Фибоначи е италиански математик, един от най-талантливите математици на средновековието. Той допринася изключително много за възраждането на класическите точни науки. В най-известният си труд - „Книга за смятането“, Фибоначи използва като пример числовата редица, която по-късно е кръстена на негово име(„числа на Фибоначи“), но това не е негово откритие. Фибоначи научава за тази редица в страните от Изтока и я популяризира. Числата на Фибоначи представляват редица от числа, всяко от които се получава като сума от предходните две. (1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34,...).

  thumb_123

  Системата на Д'Аламбер

  Жан Лерон д'Аламбер е френски математик,физик и философ.
  Екипът на форбет забеляза доста погрешни интерпретации публикувани в Интернет на тази иначе доста разбираема стратегия на залагане, кръстена на великия Д'Аламбер.

  Системата Д'Аламбер се изразява в това, че играчът трябва да намали размера на залозите си при печалба и съответно да го увелечи при загуба. Тези разсъждения ни водят към така известната „заблуда на комарджията“, а именно убеждението, че ако настъпят отклонения от очаквано поведение при многогратни, независими опити на случаен процес, то вероятността за отклонения в обратната посока се повишава. По-просто казано, повечето играчи считат, че при поредица от загуби, то вероятността за успех се повишава.

  thumb_88

  Заблудата Мартингейл и заблудата на играча

  Считана от много хора за добра и успешна стратегия за залагане, Мартингейл е поставила много играчи в доста неудобна позиция. Според екипът на форбет, стратегията Мартингейл е грешно разчетена и не Ви съветваме да я използвате.

  Стратегията се изразява в това да удвоятаве всеки Ваш залог при загуба, докъто не спечелите. След печалба продължавате със размера на последния залог без да го удвоявате. Идеята е ясна – след серия от загуби, при първа печалба загубите да бъдат покрити и да има печалба от един пункт (размерът на първоначалния залог). Разбира се, за да има смисъл в тази стратегия, при футболни залози, коефициентът трябва да бъде не по-малък от 2.00.

  thumb_84

  Залагане със „стойност“

  Просто казано, един залог е със „стойност“, ако смятате, че коефициента предложен от букмейкъра е на ниво, на което печалбата надвишава риска. За да проверите дали даден  залог е със „стойност“ трябва да направите следното:

  • - Изчислете вероятността за успех на вашата футболна прогноза. (форбет предоставя това в проценти)
  • - Намерете най-добрия деситичен коефициент.
  • - Умножете коефициента по вероятността за успех и ако получите резултат 1.00 или по-голям значи имате „стойност“.

   

  thumb_83

  Критерият на Кели

  В теория на вероятностите, Критерият на Кели представлява формула, която се използва за определяне на оптималния размер на серия от залози.

  В спортните залози, по-просто казано, Критерият на Кели ни предоставя коефициент за всяка отделна среща, по който да умножим банка, която сме предвидили за залози. Резултатът е сумата, която трябва да заложим на дадената среща. Това което ни дава Критерият на Кели, е че при минимално познати срещи да имаме максимална печалба.  FOR_PREDICTIONS_WORD Premier League

  Gospodarze - Goście Forebet
  flag_1 EPL
  EvertonWest Ham
  19/10/2019 12:30
  2
  flag_1 EPL
  BournemouthNorwich City
  19/10/2019 15:00
  1
  flag_1 EPL
  Aston VillaBrighton
  19/10/2019 15:00
  X
  flag_1 EPL
  ChelseaNewcastle United
  19/10/2019 15:00
  1

  Anglia Premier League - prognozy piłkarskie

  Wyróżnione mecz

  Gospodarze - Goście Forebet
  Es1
  SD Eibar
  FC Barcelona

  19/10/2019 12:00
  2